Vida József lett a Takarékbank elnök-vezérigazgatója
2017. január 18. írta: Takarék

Vida József lett a Takarékbank elnök-vezérigazgatója

A Takarékbank tavaly év végén megválasztott új igazgatósága tisztújító ülésén Vida Józsefet választotta meg a bank új elnök-vezérigazgatójának, míg Szabó Levente korábbi vezérigazgató vezérigazgató-helyettesként folytatja munkáját. A jövőben két új vezérigazgató-helyettes is segíti a takarékszövetkezetek központi bankjának munkáját: Martzy Antal korábban a bank pénzügyi divízióját vezette, míg Egerszegi Ádám, aki 2005-2014 között a Takarékszövetkezeti Üzletág irányítója volt, a Duna Takarék Bank Zrt. éléről érkezik. A Takarékbank felügyelőbizottsága az igazgatóság korábbi elnökét, Sebestyén Istvánt választotta meg a testület elnökének.

Mint ismeretes, a Takarékbank közgyűlése 2016. december 8-án új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagokat választott. A Takarék Csoport központi bankjának új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai a szövetkezeti hitelintézeti integráció és a takarékszövetkezetek elismert vezetői lettek. A változások szervesen illeszkednek a szövetkezeti hitelintézeti integráció stratégiájába, melynek célja, hogy a szektor hagyományaira és az integráció értékeire alapozva egy olyan pénzügyi csoport épüljön, amely meghatározó szerepet tölt be a lakosság és a kis- és közepes vállalkozások pénzügyi igényeinek kiszolgálásában.

A bank részvényesei 2016. december 8-án a Takarékbank belső igazgatósági tagjának választották Vida Józsefet és Szabó Leventét, továbbá a közgyűlés döntése nyomán az igazgatóság külső tagja lett Hartmann Imre (Pannon Takarék), Osztrogonácz Gábor (Szigetvár Takarék), Bogdán János (B3 Takarék), Vargáné Králik Katalin (Centrál Takarék) és dr. Moizs Attila (Mecsek Takarék).

 A Takarékbank új felügyelőbizottságának tagjai Sebestyén István (Fókusz Takarék), Gáspár Csaba (Hungária Takarék), Krausz Róbert (Kelet Takarék), Varga Antal (Országos Takarékszövetkezeti Szövetség), dr. Turi Dénes (Országos Takarékszövetkezeti Szövetség), Ölveti Zsolt (Hajdú Takarék) és Görög Tibor (Pillér Takarék) lettek.

 

 

Vida Józsefvida_jozsef01.jpg

1973-ban született Budapesten. Pénzügyi, közgazdasági tanulmányait, a Nemzetközi Bankárképző Intézetben, a Budapesti Gazdasági Főiskolán, a párizsi Nanterre – X Egyetemen, valamint a Pécsi Tudományegyetemen végezte, illetve jelenleg Szent István Egyetemen folytatja tanulmányait. A SODEXHO Magyarországnál kezdte pályafutását ahonnan a banki szakmába igazolt át.  1999-ben főosztályvezető-helyettesként a Citibank Zrt.-nél kezdődött pénzintézeti pályafutása, 2001-től a Magyar Takarékszövetkezeti Bank főosztályvezetője, 2003-tól a Szentgál és Vidéke Takarékszövetkezet Aktív üzletág igazgatója, 2006-tól ügyvezetője. 2011-től a B3 TAKARÉK Szövetkezet / Szentgál és Vidéke Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője. A fúziót követően a B3 TAKARÉK Szövetkezet elnök-ügyvezetője.

Egyéb tisztségei:

2007-től 2014-ig az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnökségének tagja, a Takarékakadémia alapítója felügyelő bizottságának elnöke.

2013-tól a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. igazgatósági tagja, több leányvállalatnál látott el igazgatóság, felügyelőbizottsági feladatokat.

2014-től a Magyar Takarék Befektetési és Vagyongazdálkodási Zrt. vezérigazgatója, valamint igazgatósági tagja.

2015-től az Ariadné Válságkezelő Kft. felszámolási és reorganizációs tanácsadója.

2016 szeptemberétől az Országos Betétbiztosítási Alap igazgatótanácsának tagja.

2016 novemberétől az FHB Jelzálogbank Nyrt. igazgatóságának elnöke.

Társadalmi szerepvállalás:

2000-től 2002-ig, majd 2006-tól a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete (MEOE) Országos Felügyelő Bizottságának elnöke, jelenleg harmadik ciklusát tölti.

2001 óta a Magyarországi Hovawart Ebtenyésztők Országos Egyesülete elnöke, amelynek élén negyedik ciklusát tölti.

2010-től a Leonbergi Ebtenyésztők Országos Egyesülete elnöke.

 

Sebestyén Istvánsebestyen_istvan_retus.jpg

1974-ben született Kiskunfélegyházán. 1996-ban a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán villamosmérnökként diplomázott, majd 1999-ben a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán közgazdasági szakokleveles mérnöki képzettséget szerzett. 1997-től 1999-ig a Jászszentlászlói Takarékszövetkezet ügyintézője, majd osztályvezetője. 1999-től a Fókusz Takarékszövetkezet marketing igazgatója, később ügyvezető igazgató-helyettese, 2004-ben ügyvezető igazgatónak nevezték ki.

Egyéb tisztségei:

2004-től a Fókusz Takarék igazgatóságának tagja.

2014 óta a MATAK Zrt. felügyelőbizottsági tagja.

2014 májusa óta a Takarékbank igazgatóságának elnöke.

2015 szeptemberétől a MA-TAK-EL Zrt. felügyelőbizottságának elnöke.

Szabó Leventeszabo_levente.jpg

1972-ben született Budapesten. Tanulmányait 1990 és 1993 között a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, illetve 1993 és 1995 között a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi karán végezte, ahol német-magyar szakfordítói másoddiplomát is szerzett. Pályafutását 1995-ben a Creditanstalt csoportnál kezdte Bécsben, majd 1997-ben a munkát Budapesten folytatta. 1999-ben került a Takarékbank Zrt.-hez, mint a német vállalati ügyfelek osztályvezetője. 2001-től a Vállalati és Intézményi Üzletág igazgatója, 2003-tól a Takarékszövetkezeti Üzletág igazgatója, 2005-2010-ig a Takarékbank Zrt. ügyvezető igazgatója. 2010 és 2013 között vezérigazgató-helyettes, 2013-tól vezérigazgató 2017-ig.

 Egyéb tisztségei:

2005 óta a Takarékbank Zrt. igazgatósági tagja.

2005-től a Takinfo Kft. felügyelőbizottsági tagja.

2012-től a Takarék Faktorház Zrt. igazgatósági elnöke.

2015 szeptemberétől a MATAK-EL Zrt. igazgatósági tagja.

 

martzy_antal.jpgMartzy Antal

1997-ben végzett a Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán (BSC és Master fokozatok). 2007-ben került a MKB Bank Zrt.-hez pénzügyi beszámolókészítési szakterület-vezetőként. 2011-től a pénzintézet tőkemenedzsment igazgatója, 2014-től a BI divízió igazgatója. 2014 októbere óta a Takarékbank és a teljes Integráció pénzügyi és kontrolling tevékenységét irányítja.

 

 

 

 

 

Egerszegi Ádámegerszegi_adam.jpg

1997-ben szerzett közgazdász diplomát a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, majd 1998-ban a Budapesti Értéktőzsde és Közép-Európai Brókerképző Alapítvány képzésén tőzsdei szakvizsgát tett. 1998-ban a Takarékbank német ügyfelek osztályán kezdte pályafutását, ahol junior majd szenior ügyfélkapcsolati menedzser volt, végül osztályvezető-helyettes. 2003-től a hálózati osztály osztályvezetője, 2005 és 2014 között pedig a bank takarékszövetkezeti üzletágának igazgatója. 2014 februárjától 2015 márciusáig a Polgári Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese. Ezt követően a Duna Takarék Bank Zrt. ügyvezető igazgatója és igazgatósági tagja.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartakarek.blog.hu/api/trackback/id/tr9812135817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása