Erős beruházási aktivitást jelez az import


2016. máj 06. írta: Takarék

Márciusban 966 millió euró többletet mutatott a külkereskedelmi mérleg, 44 millió euróval elmaradva az egy évvel ezelőtti aktívumtól. A következő hónapokban ismét emelkedhet a többlet, amely így idén - részben a tavalyinál is alacsonyabb olajárak miatt - 8,8 milliárd euró közelébe hízhat.

Így hatott a modellfrissítés az ipari termelésre


2016. máj 06. írta: Takarék

Elsősorban két hazai autógyár modellfrissítése miatt átmenetileg mérséklődött az ipari termelés márciusban, azonban a következőkben a szektor kibocsátása ismét meredeken emelkedhet a Takarékbank prognózisa szerint, így idén összességében 5 százalék körül bővülhet a termelés.

Ingatlanpiac: lassul az áremelkedés


2016. máj 05. írta: Takarék

Folyamatosan emelkednek az árak a hazai lakáspiacon 2014 második negyedéve óta, a drágulás üteme ugyanakkor jelentősen csökkent 2015 negyedik negyedévére - derül ki az FHB legutóbbi lakásárindex-kiadványából. A lakáspiaci felívelés kezdete óta, 2014 áprilisától 2015 végéig - a lakóingatlanok 28…

Nagyon pörög a lakáshitelpiac


2016. máj 04. írta: Takarék

Több mint 102 milliárd forintnyi lakáskölcsönt folyósítottak a hitelintézetek az első negyedévben a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint, vagyis csaknem másfélszer annyit, mint 2015 első három hónapjában – számolt be a Világgazdaság. Az egyre olcsóbb fogyasztási hitelre is rákapott a lakosság.

Egyre többet vásárolunk, és ez így is marad


2016. máj 04. írta: Takarék

Továbbra is lendületesen bővül a hazai kiskereskedelmi forgalom, márciusban 5,5 százalékkal emelkedett a boltok forgalma az előző havi 6,7 százalékos növekedés után. Idén éves átlagban 4,2 százalékkal, de ennél akár jelentősebb mértékben is erősödhet a forgalom a Takarékbank prognózisa szerint.