Elindult a nulla százalékos uniós hitel folyósítása


2016. sze 10. írta: Takarék

A napokban megkezdődött az első, 0 százalékos kamat mellett elérhető uniós hitel folyósítása: elsőként a Takarékbank Zrt. és az FHB Zrt. egy-egy ügyfele jutott hozzá az igényelt visszatérítendő forráshoz. A Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitelprogramban rögzített hitelkérelmek összege pedig meghaladja az tizennyolc milliárd forintot - közölte az MFB.

A hitelprogramban meghirdetett 44 milliárd forintos keretösszeg iránt fokozott érdeklődést tapasztalnak a Takarékbank Zrt., a B3 TAKARÉK Szövetkezet, a Budapest Bank Zrt. és az FHB Zrt. kijelölt fiókjaiban. 2016. szeptember elején megkezdődött a hitelek folyósítása is.

A Takarékbank budapesti fiókjában Led-falas utánfutó finanszírozására igényelték sikerrel a hitelt, míg az FHB szegedi fiókjában gépvásárlással kapcsolatban szolgálták ki az ügyfelet.

A Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitelprogramban meghirdetett 44 milliárd forintot elsősorban beruházásokra, termelőeszközök és forgóeszközök beszerzésére lehet felhasználni. A hitel akár 15 éves futamidővel, egyszerűsített bírálati eljárással igénybe vehető minimum 1 millió, maximum 600 millió forint összegben, minimálisan 10%-os saját forrás mellett. A hitelhez akár 1 éves rendelkezésre tartást, a tőketörlesztésnél 1 éves türelmi időt is ad az MFB.

Az elmúlt hetekben tovább bővült az MFB Pontok hálózata. Szeptember elejétől már 289 hitelintézeti fiókban érhető el a vállalkozások számára.

mfb.jpg

Szólj hozzá

MFB EU-források MFB Pontok MFB Pont