Egyesül a Hungária Takarék és a Zomba és Vidéke Takarékszövetkezet


2016. sze 03. írta: Takarék

Január 1-től Tolna megyét nagy részben, Baranya megyét pedig északon lefedő, a két megye gazdasági központjában és alközpontjaiban markánsan jelenlévő takarékszövetkezet jön létre, összesen 41 egységgel. Az egyesült takarékszövetkezet mérlegfőösszege 47,3 milliárd forint lesz (ehhez kapcsolódik még további 16,7 milliárd forint mérlegen kívül nyilvántartott ügyfélbefektetés), egyesített saját tőkéje eléri a 7 milliárd forintot.

Hungária Takarékszövetkezet néven az ország legtőkeerősebb takarékszövetkezete jön létre a Hungária Takarék Takarékszövetkezet, valamint a Zomba és Vidéke Takarékszövetkezet 2016 december végéig lezajló egyesülésével. A fúzióról szóló szerződést szeptember 1-jén írta alá a Hungária Takarék részéről Seeman Erika és Gáspár Csaba ügyvezető igazgató, valamint a Zomba és Vidéke Takarékszövetkezettől Fazekas Ferencné ügyvezető igazgató és Beke Attila ügyvezető. Az összeolvadás mindenekelőtt a további növekedést szolgálja a két nagyon hasonló profilú, szomszédos területen működő szervezet között. A társaság székhelye Bonyhádon, a Szabadság tér 9. szám alatt lesz. Az egyesüléssel még szélesebb körű szolgáltatásokat kaphatnak a lakossági ügyfelek és a vállalkozások.

Gáspár Csaba, a Hungária Takarék ügyvezető igazgatója szerint az egyesült takarékszövetkezet egyik alapelve, hogy az eddigi hagyományokra építve, de a szakmai alapok megújításával stabil, erős banküzemként dolgozzon. Mindkét takarék kitűnő megyei beágyazottsággal rendelkezik, és az üzleti fejlődés együttes erővel könnyebben és hatékonyabban biztosítható.

A Hungária Takarék ügyvezető igazgatója hozzátette: az egyesülés üzleti előnye, hogy hatékonyabb költségszint mellett egy még biztonságosabb formáció jön létre egységesebb szolgáltatási körrel. Gáspár Csaba hangsúlyozta, az üzleti és adminisztrációs területen is jelentősen javul a szakmaiság. A vállalkozások működési helyéhez még közelebb kerülve a takarékszövetkezet szélesebb termékkörrel áll az ügyfelek rendelkezésére. A tagok pedig egy nagyobb és jobb teljesítményt nyújtó takarékszövetkezetnek lesznek a tulajdonosai, ahol a befektetésük nagyobb biztonságban lesz.

Forrás: Tolnai Népújság 2016.szeptember 2.298688_htakarek_mk_0013.JPG

 

Szólj hozzá

takarékszövetkezet egyesülés takarék