Ők az integrációs szervezet új vezetői – 6. rész


2016. aug 26. írta: Takarék

Mint arról korábban beszámoltunk, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének (SZHISZ) július 18-i közgyűlésén a Szervezet tagjai megválasztották az SZHISZ új igazgatóságát és felügyelőbizottságát. Most induló sorozatunkban röviden bemutatjuk az elismert takarékszövetkezeti vezetőkből álló testületek tagjait.

Bede József - a felügyelőbizottság tagja

bede_jozsef.jpg

1984-ben végzett a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán üzemgazdászként, 1987-ben okleveles könyvvizsgálói képesítést szerzett, majd 1991-ben szaküzemgazdász diplomát szerzett. 1990-től napjainkig a Szabolcs Takarékszövetkezet (előző neve: Újfehértó és Vidéke Takarékszövetkezet) alkalmazottja. Kezdetben a takarékszövetkezet főkönyvelőjeként, majd 2001-től ügyvezető igazgatóként, végül 2008-tól elnök-igazgatóként tevékenykedik. Vezetésével a Szabolcs Takarékszövetkezet Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, és a régió egyik meghatározó pénzügyi szolgáltatójává vált. Elnök-igazgatóvá választása óta a takarékszövetkezet folyamatosan fejlődik, ügyfélköre bővül mind lakossági, mind a vállalati szegmensben. Célja, a takarékszövetkezet beágyazottságának, elismertségének növelése a megye egész területén. Gondolkodásmódja az első évektől kezdve túlmutatott az általa vezetett hitelintézet szervezeti keretein, aktív szereplője a helyi társadalomnak, valamint az integrációs szerveknek.

1999 és 2003 között a Takinfo Kft. felügyelőbizottságának elnöke, 2006-tól 2009-ig az OTSZ felügyelőbizottságának tagja, 2009 és 2014 között a Takarékbank felügyelőbizottságának tagja. 2012-ben a takarékszövetkezeti szektor érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseként megkapta a Gróf Károlyi Sándor emlékplakettet. 2016. július 18-ától a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete felügyelőbizottságának tagja.

Több társadalmi funkciót tölt be, elnökségi tagja a Magyar Közgazdasági Társaság helyi szervezetének, részt vesz a PRIMOM Vállalkozásfejlesztési Alapítvány munkájában is. 2016 februárjában az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere delegálta a Nyíregyházi Egyetem Konzisztóriumának élére, így azóta az egyetem munkáját segítő szakmai testület elnöke. 2014 óta Nyíregyháza Város Díszpolgára.

A Szabolcs Takarékszövetkezet

Az ország egyik legfiatalabb takarékszövetkezete, a jogelőd Újfehértó és Vidéke Takarékszövetkezet az ezredfordulón váltott a Szabolcs Takarékszövetkezet névre, az egész megyére kiterjedő üzleti tevékenységet szimbolizálva. A takarék dinamikus, töretlen fejlődése a termék- és szolgáltatási kínálat, illetve fiókhálózat folyamatos bővülésével járt. 2009-ben üzleti tevékenységét és társadalmi szerepvállalását elismerve a Szabolcs Takarékszövetkezet megkapta a megye pénzintézete címet. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Stabilitási Tanácsa 2015. október 31. napjával engedélyezte, hogy a Rétköz Takarékszövetkezet, valamint a Nagyecsed és Vidéke Takarékszövetkezet beolvadjon a Szabolcs Takarékszövetkezetbe. Az egyesült hitelintézet a megye 33 településén, 34 kirendeltségben nyújt szolgáltatásokat ügyfelei számára.

Szólj hozzá

SZHISZ szövetkezeti hitelintézetek integrációs szervezete Bede József Szabolcs Takarékszövetkezet