Ők az integrációs szervezet új vezetői – 5. rész


2016. aug 25. írta: Takarék

Mint arról korábban beszámoltunk, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének (SZHISZ) július 18-i közgyűlésén a Szervezet tagjai megválasztották az SZHISZ új igazgatóságát és felügyelőbizottságát. Most induló sorozatunkban röviden bemutatjuk az elismert takarékszövetkezeti vezetőkből álló testületek tagjait.

Csoltkó Endréné - a felügyelőbizottság tagja

csoltko.jpg

Csoltkó Endréné közgazdász, nemzetközi mérlegképes könyvelő, 1994-ben diplomázott a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán. 1985 óta dolgozik a takarékszövetkezeti szektorban, munkáját a Monor és Vidéke Takarékszövetkezetnél kezdte. 1998-tól gazdasági ügyvezető igazgatóként tagja a jogelőd Monor és Vidéke, illetve 2012-től a jogutód Pátria Takarékszövetkezet igazgatóságának. 2014 júliusa óta a Pátria Takarékszövetkezet első számú vezetője, kinevezését követően elnök-ügyvezető igazgatója. 2016. július 18-ától tagja a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete felügyelő bizottságának. 2016. augusztus 12-én a Magyar Posta Zrt. közgyűlése a társaság felügyelő bizottságának tagjává választotta. A KÖT Biztosító Egyesület intéző bizottságának, valamint a Takarékszövetkezetek Oktatási Alapítvány kuratóriumi tagja.

Csoltkó Endréné vezetői pályafutása során a takarékszövetkezet tevékenységéhez, működéséhez kapcsolódó szakmai bizottságok, fórumok aktív tagja volt, és jelenleg is részt vállal véleményalkotó, jövőt meghatározó szakmai munkában.

A Pátria Takarék

A Monor és Vidéke Takarékszövetkezet, a Pécel és Vidéke Takarékszövetkezet, valamint a Dél-Pest Megyei Takarékszövetkezet  a gazdasági tevékenységük hatékonyságának növelése és versenyképességük erősítése érdekében 2012. január 1-jén egyesült, így létrehozva az integrációban akkor a legnagyobb fiókhálózattal és közel 4 milliárd forint saját tőkével rendelkező takarékszövetkezetét. A Pátria Takarékszövetkezet mérlegfőösszege mára meghaladta a 47 milliárd forintot, a saját tőkéje a 4,7 milliárd forintot, az alkalmazottainak száma pedig megközelíti a kétszázötven főt.

Szólj hozzá

SZHISZ Pátria Takarék szövetkezeti hitelintézetek integrációs szervezete Csoltkó Endréné