Ők az integrációs szervezet új vezetői – 4. rész


2016. aug 24. írta: Takarék

Mint arról korábban beszámoltunk, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének (SZHISZ) július 18-i közgyűlésén a Szervezet tagjai megválasztották az SZHISZ új igazgatóságát és felügyelőbizottságát tagjait. Most induló sorozatunkban röviden bemutatjuk az elismert takarékszövetkezeti vezetőkből álló testületek tagjait.

Pardavi Tamás – a felügyelőbizottság elnöke

pardavi_tamas.JPG

Kiterjedt vállalatvezetési és banki szakismeretekkel rendelkezik, okleveles közgazda, pénzügyi szakközgazda, bejegyzett könyvvizsgáló, adószakértő. 1991 óta dolgozik a takarékszövetkezeti szektorban, kezdetben megyei vezetőként a Takarékbank Győr-Moson-Sopron megyei Igazgatóságán. 1994-től a Takarékbank banküzemi területeinek vezetőjeként és igazgatósági tagként segítette először a bank konszolidációját, majd privatizációját és üzleti fejlődését. 2000-től a takarékszövetkezeti integráció informatikai vállalata, a Takinfo Kft. ügyvezetője volt.

Pardavi Tamás az elmúlt 25 évben számos integrációs pozíciót töltött be, egyebek mellett volt az OTSZ és az OTIVA felügyelőbizottságának elnöke, emellett a Takarékszövetkezetek Oktatási Alapítványának kuratóriumi tagja. 2002-től a Tata és Vidéke Takarékszövetkezet válságkezelését irányította. A Takarék sikeres konszolidációját és eredményes üzleti fejlődését követően levezényelte a Pannon Takarékszövetkezettel történő egyesülést. Jelenleg a Pannon Takarék Bank Zrt. alelnöke. 2016. július 18-ától a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete felügyelőbizottságának tagja. Az újonnan létrejött felügyelőbizottság alakuló ülésén elnöknek választotta.

A Pannon Takarék

A jogelőd Komárom és Vidéke Takarékszövetkezet neve az ezredfordulón változott Pannon Takarékszövetkezetre. 2008 végén a Pannon Takarékszövetkezet egyesült a Tata és Vidéke Takarékszövetkezettel, majd az egyesült cégbe 2009-ben beolvadt az Ásványrárói Takarékszövetkezet is. A takarék 2011-ben részvénytársasággá alakult, azóta bankként, Pannon Takarék Bank Zrt. néven működik. 2015-ben a Környe-Bokod Takarékszövetkezet és a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet egyesült a Pannon Takarék Bankkal. A fúziót követően a bank mérlegfőösszege és kezelt értékpapír állománya meghaladja a 70 milliárd forintot, saját tőkéje megközelíti a 4,5 milliárd forintot, fiókhálózata 45 egységre bővült, ügyfeleinek száma pedig meghaladja a 60 ezret.

Szólj hozzá

SZHISZ szövetkezeti hitelintézetek integrációs szervezete Pardavi Tamás