Ők az integrációs szervezet új vezetői – 3. rész


2016. aug 23. írta: Takarék

Mint arról korábban beszámoltunk, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének (SZHISZ) július 18-i közgyűlésén a Szervezet tagjai megválasztották az SZHISZ új igazgatóságát és felügyelőbizottságát. Most induló sorozatunkban röviden bemutatjuk az elismert takarékszövetkezeti vezetőkből álló testületek tagjait.

Hartmann Imre – az igazgatóság tagja

hartmann_imre.jpg

Hartmann Imre két és fél évtizede dolgozik a takarékszövetkezeti szektorban. Okleveles könyvvizsgáló, a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán 1993-ban pénzügyi üzemgazdász végzettséget szerzett, majd a Külkereskedelmi Főiskolát 1995-ben nemzetközi marketing szakközgazdász szakon végezte el. Pályafutását a Komárom és Vidéke Takarékszövetkezetnél kezdte 1991-ben ügyintézőként, 1993-tól 1995-ig belső ellenőr, 1995-től 1999-ig ügyvezető, majd 1999-től a társaság igazgatóságának elnöke.

Hartmann Imre az elmúlt másfél évtizedben folyamatosan részt vett az integrációs testületek munkájában. 2001-2004 között az OTSZ elnökségi tagja, majd alelnöke volt. 2007 és 2010 között a Takarékbank igazgatóságának elnöki tisztségét is betöltötte, jelenleg a Takarékbank felügyelőbizottságának tagja. 2015-ben gróf Károlyi Sándor emlékplakettel tüntették ki a takarékszövetkezeti integráció fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért. 2016. július 18-ától a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete igazgatóságának tagja.

Az elmúlt évtizedekben munkatársaival sikeresen fejlesztette a Pannon Takarékot így a pénzintézet a 2000-es évek közepére az integráció egyik legeredményesebb hitelintézetévé vált, majd több egyesülést követően 2011-ben részvénytársasággá alakult.

A Pannon Takarék

A jogelőd Komárom és Vidéke Takarékszövetkezet neve az ezredfordulón változott Pannon Takarékszövetkezetre. 2008 végén a Pannon Takarékszövetkezet egyesült a Tata és Vidéke Takarékszövetkezettel, majd az egyesült cégbe 2009-ben beolvadt az Ásványrárói Takarékszövetkezet is. A takarék 2011-ben részvénytársasággá alakult, azóta bankként, Pannon Takarék Bank Zrt. néven működik. 2015-ben a Környe-Bokod Takarékszövetkezet és a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet egyesült a Pannon Takarék Bankkal. A fúziót követően a bank mérlegfőösszege és kezelt értékpapír állománya meghaladja a 70 milliárd forintot, saját tőkéje megközelíti a 4,5 milliárd forintot, fiókhálózata 45 egységre bővült, ügyfeleinek száma pedig meghaladja a 60 ezret.

Szólj hozzá

SZHISZ pannon takarék bank hartmann imre szövetkezeti hitelintézetek integrációs szervezete