Arányos és biztonságos lesz a kkv-források elosztása


2016. ápr 20. írta: Takarék

Az első huszonhat MFB Pont legkésőbb május 20-ától fogadja az uniós források iránt érdeklődő kis- és közép vállalkozásokat, a konzorcium tagjai a Takarékbank Zrt., a B3 TAKARÉK Szövetkezet, a Budapest Bank Zrt. és az FHB Zrt. készen állnak az ügyfelek kiszolgálására - közölte a Takarékbank. A résztvevő hitelintézetek kiterjedt fiókhálózata, erős vidéki jelenléte és évtizedes finanszírozási gyakorlata biztosítja a források ellenőrzött elosztását és földrajzilag arányos elérését, az új rendszerben azok a vállalkozások is olcsó finanszírozáshoz juthatnak, amelyek korábban kimaradtak az uniós források felhasználásából.

Az első 26 MFB Pont húsz takarékszövetkezet, az FHB Bank Zrt, valamint a Budapest Bank Zrt. fővárosi és vidéki – megyei jogú városokban lévő – fiókjaiban nyílik meg. Az év végéig összesen 442 MFB Pont jön létre: 3 Budapesten, 23 a megyei jogú városokban, 159 a 10.000 főnél nagyobb településeken, valamint további 257 pont a 10.000 főnél kisebb lélekszámú településeken nyílik meg.

slider1_540.jpg

Az MFB Pontok országos lefedettségének kialakítását, így az uniós források földrajzilag arányos elérhetőségét a konzorciumi partnerek kiterjedt fiókhálózata biztosítja: a résztvevő hitelintézetek országszerte több mint 1600 fiókot működtetnek, erős vidéki jelenlétüknek köszönhetően a társas vállalkozások és egyéni vállalkozók mellett ki tudják szolgálni az őstermelői/családi gazdálkodói ügyfélkör igényeit is, az új rendszerben az uniós források azokhoz a vállalkozásokhoz is eljuthatnak, amelyek korábban kimaradtak a források felhasználásából.

A visszatérítendő uniós források szabályozott, ellenőrzött felhasználását – többek közt annak biztosítását, hogy az olcsó forrásokhoz csak az arra valóban jogosultak juthassanak hozzá – a nyertes konzorciumi partnerek évtizedes finanszírozási-ügyfélkezelési gyakorlata szavatolja. A konzorcium tagjai jelenleg is meghatározó szerepet játszanak a hazai mikro-, kis- és közép vállalkozások finanszírozásában, összesen közel negyedmillió vállalkozói ügyfelet szolgálnak ki teljes körű banki és pénzügyi szolgáltatással. Mindemellett sokéves gyakorlattal rendelkeznek az uniós, illetve egyéb állami forrásokhoz kapcsolódó finanszírozási termékek – támogatás megelőlegező hitelek, önerő finanszírozás – értékesítésében, továbbá pályázati tanácsadással is kiszolgálják a kkv-szegmens szereplőit.

A konzorcium tagjainak várakozásai szerint az új elosztási rendszer, illetve az MFB Pontok kialakítása jelentősen segítheti a kis- és közép vállalkozások forráshoz jutását és az uniós források hatékony kihasználását hozzájárulva ezzel a beruházások élénküléséhez, valamint a kkv-szektor versenyképességének növeléséhez - áll a Takarékbank közleményében.

Hol nyílnak az első MFB Pontok?

20160420_mfb_pontok.jpg

Szólj hozzá

takarékszövetkezetek Takarékbank MFB EU-források Takarék MFB Pontok