A Magyar Posta Takarék Ingatlanalap volt a kedvenc


2016. már 11. írta: Takarék

Az ingatlanalapok lettek az idei év első két hónapjának nyertesei a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) adatai szerint - számolt be a Világgazdaság. A legtöbb tőkét a Diófa Alapkezelő Magyar Posta Takarék Ingatlanalapjába tettek be a befektetők, 11,9 milliárd forintnyi új befektetés került bele. Az alap két sorozata már több mint 94 milliárd forintot kezel, ezzel a tíz legnagyobb hazai befektetési alap között tartják számon.

„Ez egy egyszerű termék, az ügyintézők könnyen tudják értékesíteni, mivel a csapból is az ingatlanpiaci fellendülés folyik. Az árfolyam ingadozása alacsony, ezt szintén szeretik” – mondta Bíró Gergely, a Diófa Alapkezelő vezérigazgatója a lapnak.

Az ingatlanalapok mellett különféle határozott futamidejű alapokat tudtak komolyabb mennyiségben eladni idén az alapkezelők, vélhetően a forgalmazói hálózat intenzív kampányának köszönhetően. Az év eddigi két hónapjának nagy vesztesei a pénzpiaci és a kötvényalapok voltak. A gyengébben teljesítő vegyes alapokból is több milliárd forintot vettek ki. A legnagyobb hozamokat pedig idén eddig a nyersanyagalapok érték el.

mptia.jpg

Szólj hozzá

befektetés bamosz magyar posta takarék ingatlan befektetési alap diófa alapkezelő