CSOK: felkészültek az ügyfelek


2016. feb 18. írta: Takarék

Új építési projektek tömeges indulását, régi, félbemaradt beruházások befejezését, és árrobbanást hoz a lakáspiacon a Családok Otthonteremtési Kedvezménye – derült ki a Takarékbank, a Portfolio.hu és az FHB Bank által szervezett közös roadshow újabb teltházas fórumán, Pécsett. Az ügyfeleknek a CSOK-hoz kapcsolódóan érdemes tájékozódniuk az ingatlanberuházásokban rejlő befektetési és energetikai fejlesztésekről, illetve az azokra szabott pénzügyi lehetőségekről is – emelte ki a rendezvényen Osztrogonácz Gábor, a Szigetvári Takarék ügyvezető igazgatója.

A CSOK feltételrendszerének – szabályainak, szükséges engedélyeinek, kockázatainak és következményeinek – megismerésén túl a szakértők nagyon fontosnak tartják, hogy az építkezők tisztában legyenek a várható piaci folyamatokkal is - számolt be a fórumon elhangzottakról a Dunántúli Napló. Ugyanis a támogatás miatt nemcsak az új ingatlanok, valamint a hozzájuk köthető telkek árai emelkednek, hanem az építőanyagárak, illetőleg a kivitelezési költségek is. A szakma szerint a CSOK hatására emelkedni fog az átlagos lakásméret is, és némi fáziskéséssel a jó elhelyezkedésű használt ingatlanok ára is követi a CSOK-projektekben építettekét.

A pécsi Corso Hotelben tartott tájékoztató egyértelműen a roadshow korábbi állomásain érzékelt trendet igazolta: a potenciális érdeklődők többsége számára a kormány által megnyitott 10+10 millió forintos támogatás és kedvező kamatozású hitel a végső cél. A tapasztalatok azt mutatják, az érdeklődők zömének már van két vagy három gyermeke.

A CSOK-ügyletek kapcsán azért jelentenek jó választást a Takarékok, mert azonkívül, hogy az integráció nagysága, illetve garanciavállalása miatt biztonságos partnerséget nyújt az ügyfelek számára, a Takarékok közel vannak az érdeklődő emberekhez, kapcsolattartásuk személyes, reagálni tudnak az egyes térségekben élők érdekeire, speciális élethelyzeteikre – mondta Osztrogonácz Gábor, a Szigetvári Takarék ügyvezető igazgatója.

A Takarékok az FHB Bankkal és a Portfolio.hu-val 2016-ban február-márciusában egy roadshow keretében meglátogatják Magyarország vidéki gazdasági centrumait, megyeszékhelyeit. Az érdeklődők minden eseményen aktuális információkhoz juthatnak és személyes tanácsadást vehetnek igénybe.

Helyszínek és időpontok:

    Győr, február 8., hétfő, 17:30-19:00

    Debrecen, február 9., kedd, 17:30-19:00

    Székesfehérvár, február 11., csütörtök, 17:30-19:00

    Pécs, február 15., hétfő, 17:30-19:00

    Szeged, február 16., kedd, 17:30-19:00

    Szombathely, február 18., csütörtök, 17:30-19:00

    Miskolc, február 22., hétfő, 17:30-19:00

    Kecskemét, február 23., kedd, 17:30-19:00

 

Az eseményeken való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció, és a roadshow helyszíneivel, időpontjaival, valamint a programmal kapcsolatos egyéb információk itt.

blog_csok_pecs_foto_portfolio_hu.jpg

fotó: portfolio.hu

Szólj hozzá

takarékbank Takarék családok otthonteremtési kedvezménye CSOK