Fórián Zoltán az év agrárszakértője


2015. dec 07. írta: Magyar Takarék

Fórián Zoltánnak, a Takarékbank Agrár Központ vezető agrárszakértőjének ítélte oda az év agrárszakértője díjat 2015-ben a Portfolio és az agrárszektor.hu. A két gazdasági portál által idén harmadik alkalommal december 3-án és 4-én megrendezett agrárkonferencián – hagyományteremtő céllal – először osztottak ki elismeréseket három kategóriában az agrárszakma legjobbjainak.

Az év agrárszakértője díj olyan kutató, elemző szakembereknek szól, akik szakmai munkájuk során mélyére ásnak a hazai agrárszektorban játszódó folyamatoknak, illetve felhívják a figyelmet a legfontosabb ágazati tendenciákra, kihívásokra, és mindenekelőtt a kitörési pontokra – áll a díj indoklásában.

forian.jpg

Fotó: agrárszektor.hu (Fórián Zoltán, jobbra)

Fórián Zoltán a Takarékbank Agrár Központ vezető szakértőjeként rendszeres előadója és résztvevője az agrárium helyzetével, jövőjével foglalkozó szakmai rendezvényeknek, folyamatosan jelennek meg az agráriumról szóló cikkei, elemzései a gazdasági szaksajtóban.forian_zoltan_vezeto_agrarszakerto_takarekbank_agrar_kozpont.jpg

A szakember számos nemzetközi és hazai projekt kivitelezésében vett részt az elmúlt évtizedben, több mint húszéves elemzői, stratégiaalkotási és értékelési tapasztalattal bír a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és a vidékfejlesztés területén. Több mint kétszázötven tanulmány, tucatnyi céges, szakágazati és ágazati stratégia alkotója. 

Fő szakterülete az EU Közös Agrárpolitikájának (KAP) intézményrendszere és működési feltételei - mindenekelőtt a szabályozás, a jogalkalmazás és a kapcsolódó jogi környezet, valamint az EU mezőgazdasági politikájával kapcsolatos elemzői tevékenység. Állandó közreműködője nemzetközi és hazai mezőgazdasági és vidékfejlesztési projekteknek, gazdag tapasztalatokkal rendelkezik a projektmenedzsment területén is. Gazdaságpolitikai és befektetési tanácsadóként, valamint bankok, banki tisztviselők és vállalkozásvezetők részére megtartott tréningekben is dolgozott.

 

A Portfolio Agrárgazdaságért díjat Gyuricza Csabának, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnökének adták át. Az év agrárberuházása díjat a bajai Trigo Kft. kapta, amely 45 milliárd forintos beruházással gabonafeldolgozó gyárat épít Tiszapüspökiben.

 

Szólj hozzá

agrárium portfolioblogger Fórián Zoltán Agrár Központ