Újra itt a takarékszövetkezeti rajzverseny


2015. okt 22. írta: Takarék

A Takarékossági Világnap alkalmából idén már negyedik alkalommal hirdetik meg a takarékszövetkezetek az általános iskolásoknak szóló országos rajzversenyüket. A rajzpályázattal a Takarékok arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy fontos már kisiskolás korban elkezdeni a pénzügyi edukációt.

A kiírás és az időzítés apropóját az jelenti, hogy a világ takarékpénztárainak küldöttei 1924-ben, egy milánói konferencián október utolsó munkanapját a Takarékossági Világnapnak jelölték ki. A Takarékok pedig helyi pénzintézetekként érdekeltek a megtakarítási, pénzügyi kultúra emelésében, és felelős pénzintézetként a pénzügyi edukáció céljaihoz is hozzá kívánnak járulni. Ennek érdekében több kezdeményezést is indítottak, illetve támogattak már korábban is – ebbe a sorba az országos rajzverseny is illeszkedik.

A versenyre beküldött rajzaikon és festményeiken a gyerekek bemutathatják álmaikat, vágyaikat, jövőbeni terveiket, amelyek eléréséhez szívesen gyűjtenek. A gyerekek két korcsoportban pályázhatnak és küldhetik be rajzaikat november 30-áig. A rajzokat a szervezők feltöltik a www.facebook.com/TakarekPont oldalra, ahol 2016. január 12. és 2016. február 2. között bárki szavazhat a legjobb rajzokra. A pályázatok feldolgozása, a rajzok beérkezését követően 2016. január 11-ig tart. A legalább 30 szavazatot kapott művek közül szakértő zsűri választja ki a nyerteseket. A legjobbnak ítélt művek alkotói jutalomban részesülnek. A játék időtartama 2015. október 9-től 2016. március 30-ig terjed.

Az immár hagyományosan "Ez a vágyam, erre gyűjtök!” mottóval kiírt takarékszövetkezeti rajzpályázat a korábbi években meglehetős népszerűségre tett szert. A 2014-es kiírásban a megelőző évhez képest több mint ötször annyi, közel 5000 alkotással jelentkeztek a gyerekek, köztük kiemelkedő minőségű munkákkal is. A beérkezett alkotások nagy száma és színvonala mellett a kezdeményezés sikerét az is igazolja, hogy a rajzokra összesen 105 ezer like futott be a Takarék Facebook oldalán.

A verseny további hozadéka, hogy a rajzok alapján készült elemzés arra is rávilágít, mire gyűjtenek napjainkban az általános iskolások. Az egyedülálló adatbázison, illetve analízison keresztül jól megismerhetők a fiatalok két korcsoportjának spórolási szokásai. A tavalyi elemzés alapján a legkisebbek is képesek tudatosan takarékoskodni, méghozzá legszívesebben az állatok, egy utazás vagy műszaki eszközök miatt.

A pályázattal kapcsolatos részletes információk megtalálhatók a www.rajzpalyazat.takarek.hu oldalon, illetve a Takarékok fiókjaiban.

rajzverseny.jpg

Szólj hozzá

megtakarítás pénzügyi kultúra Takarékossági Világnap pénzügyi edukáció országos takarékszövetkezeti rajzverseny