Takarékbank-MÁSZ együttműködés
2015. augusztus 13. írta: Takarék

Takarékbank-MÁSZ együttműködés

A Magyar Állattenyésztők Szövetsége és a TakarékBank Zrt. között létrejött Együttműködési Megállapodás célja, hogy a felek az állattartók igényeinek még inkább megfelelő, komplex szolgáltatási palettát alakítsanak ki. A kis üzemméretek finanszírozásában különleges szakértelemmel rendelkező takarékszövetkezeti szektor tapasztalataira építve folyamatosan fejleszti termékkínálatát, mindinkább bekapcsolódva a nagyobb üzemek fejlesztéseibe is.

A magyarországi állattenyésztés túljutott a mélyponton; a következő években a támogatások jelentős emelkedésére, ennél fogva az ágazatba érkező beruházások valamint a hiteligények bővülésére lehet számítani - a takarékszövetkezetek pedig tudatosan készülnek erre.

„A takarékszövetkezeti integráció hagyományos stratégiai partnere a mezőgazdaságnak és az élelmiszeriparnak. Az állattartók a magyar állattenyésztés fejlesztése, helyzetének javítása érdekében a mostani pénzügyi-kifizetési ciklusban is számíthatnak a takarékszövetkezetekre” - fogalmazott Szabó Levente, a TakarékBank vezérigazgatója.

A korábban a növénytermesztést preferáló mezőgazdasági támogatási rendszer tavaly júliusban bejelentett átalakítása határozottan kedvez az állattenyésztőknek: mind a vidékfejlesztési, mind a közvetlen támogatások kiemelten kezelik az állattenyésztést – fejtette ki Fórián Zoltán, a Takarékbank Agrár Központjának vezető agrárszakértője a megállapodás aláírása kapcsán.

Az állattartást nagy beruházás-igényű és folyamatosan magas forrásigényű szektorok alkotják, ahol állandó fejlesztésre, a világszínvonalú genetika, technológia és szakértelem alkalmazására van szükség. Ezért fontos hangsúlyozni, hogy a kormányzati erőfeszítések akkor fognak fenntartható fejlődéshez vezetni, amennyiben mind több állattartó felismeri, hogy a világpiaci versenyben kell részt vennie akkor is, ha termékét itthon adja el.

A Takarékbank Agrár Központjának előrejelzése szerint a mezőgazdasági kibocsátás szerkezete a stratégiailag kiemelt szektorok - állatok és állati termékek, kertészeti termékek irányában változik. Az állattenyésztés aránya a mezőgazdaság termelési értékében az évtized végére a jelenlegi 35 százalékról 37-38 százalékra nőhet, amiben a kiemelt stratégiai státusznak, a támogatásoknak, a piacok további fehéredésének, valamint a hazai és nemzetközi kereslet bővülésének lesz a legfontosabb szerepe.alairas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartakarek.blog.hu/api/trackback/id/tr837704096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2015.08.19. 13:35:02

Takarékszövetkezet a vidék bankja, és nem véletlenül. Kapcsolata a vidék gazdáival mindig is példaértékű, és kölcsönösen eredményes volt.
süti beállítások módosítása