Kistelepülésekre viszi a posta a takarékok termékeit


2014. nov 04. írta: Magyar Takarék

A takarékok termékei a jövőben azokon a településeken is elérhetők lesznek, ahol takarék nem, csak postahely működik – mondta Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség Nemzeti Pénzügyi Szolgáltatásokért és Postaügyekért felelős államtitkára a Napi.hu-nak adott interjúban. A posta és a takarékok együttműködésével a kistelepülések postáin az állami szolgáltatások mellett fokozatosan megjelennek a korszerű pénzügyi szolgáltatások is.

A múlt héten a Magyar Posta vezérigazgatója, Szarka Zsolt beszélt arról, hogy a piaci kihívások miatt a csomaglogisztika mellett a pénzforgalmi szolgáltatások terén is erősít az állami vállalat. Utóbbi területen pedig a takarékokkal is szorosan együttműködnek, például közös befektetési terméket értékesítenek. A Takarékbank tervei szerint az idei év végére mintegy 100 takarékszövetkezet csaknem 800 fiókjában lesznek elérhetők az integráció befektetési termékei, köztük a Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap, a cél az, hogy rövid időn belül minden takarékszövetkezet ajánlhassa ezeket a korszerű pénzügyi termékeket.

A miniszterelnökség államtitkára most arra utalt, hogy a takarékok jól járnak a két társaság együttműködésével, mert a takarékszövetkezetek termékeinek hozzáférhetőségét nyitják ki jobban azzal, hogy hozzákapcsolják a környéken elérhető postákat. Németh Lászlóné megerősítette, hogy a posták az eddigiek mellett pénzügyi szolgáltatásokat is nyújtanak a jövőben, ami azért fontos, mert nincs minden településen takarékszövetkezeti kirendeltség. A Magyar Posta és a takarékszövetkezetek hálózata pedig együtt olyan rendszert alkot, amely bárhol igénybe vehető - mondta. (Országosan 2700 postahely és mintegy 1600 takarékszövetkezeti kirendeltség található.)

A Németh Lászlóné által ismertetett tervek szerint a jövőben a kispostákon közigazgatási ügyeket is lehet majd intézni, bevezetik a hibrid kézbesítési és konverzációs rendszert (elektronikus dokumentumokat  papír alapúvá, papír alapúakat pedig elektronikussá tudnak majd hiteles módon átváltani), illetve központi címregisztert alakítanak ki. Mindemellett helyet ad majd a nemzeti közműszolgáltató ügyfélszolgálati egységeinek is, így az államtitkár szerint "értelmes feladatot adhatnak" a nemzetközi trendnek megfelelően csökkenő levélforgalmat bonyolító Postának.

 

 

Szólj hozzá

posta Németh Lászlóné Takarékbank szarka zsolt