Agrár vonalon erősít a Takarékbank


2014. jún 26. írta: Magyar Takarék

A bankhoz csatlakozó vezető agrárpiaci szakember feladata egy agrár tudásközpont kialakítása lesz

A szövetkezeti hitelintézetek munkatársai számára elérhető agrárpiaci tudásbázis és egy elemzéssel és képzéssel egyaránt foglalkozó agrár tudásközpont kialakítása lesz a Takarékbank Közgazdasági Kutatási és Elemzési Osztályához most csatlakozott Fórián Zoltán feladata. A szakember számos nemzetközi és hazai projekt kivitelezésében vett részt az elmúlt évtizedben, több mint húszéves elemzői, stratégiaalkotási és értékelési tapasztalattal bír a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és a vidékfejlesztés területén. Több mint kétszázötven tanulmány, tucatnyi céges, szakágazati és ágazati stratégia alkotója. 

Fórián Zoltán fő szakterülete az EU Közös Agrárpolitikájának (KAP) intézményrendszere és működési feltételei - mindenekelőtt a szabályozás, a jogalkalmazás és a kapcsolódó jogi környezet, valamint az EU mezőgazdasági politikájával kapcsolatos elemzői tevékenység. Állandó közreműködője nemzetközi és hazai mezőgazdasági és vidékfejlesztési projekteknek, gazdag tapasztalatokkal rendelkezik a projektmenedzsment területén is. Előző munkahelyén, az Agrár Európa Kft.-nél 2002 óta üzletág igazgatóként tevékenykedett, ezt megelőzően hat évig a Rabobank Hungária Zrt., kutatási igazgatója, még korábban az Agrárgazdasági Kutató Intézet és a Kabai Cukorgyár Rt. munkatársa volt. Gazdaságpolitikai és befektetési tanácsadóként, valamint bankok, banki tisztviselők és vállalkozásvezetők részére megtartott tréningekben is dolgozott.

Fórián Zoltán a Vidékfejlesztési Miniszter megbízásából jelenleg is a 2014-2020-as ciklus élelmiszeriparért felelős EMVA[1]-tanácsadójaként tevékenykedik. Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének (EFOSZ) képviselője az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program (AVOP) és az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) Monitoring Bizottságaiban, valamint részt vesz a Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiával foglalkozó munkacsoportjának munkájában is.

[1] Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap

header.jpg

 

Szólj hozzá

agrárium Fórián Zoltán