Újra a politika fókuszába kerültünk


2014. ápr 25. írta: Magyar Takarék

Alig zajlottak le a parlamenti választások és az azt kísérő, zajos választási kampány, máris újra a politika fókuszába került a takarékszövetkezeti integráció. Ezúttal a Bajnai Gordon vezette Együtt-PM Szövetség sajtóközleményben támadt a kormányra, amelyhez ismét az integráció átalakítását használja ürügyként.

Úgy látszik, a takarékszövetkezeti szektor fölött évekig bábáskodó érdekcsoportnak semmi sem drága, a törvény és a kormányhatározat végrehajtásának megakadályozásához készek feláldozni bármit, akár a szektor érdekeit is. A lassan egy éve tartó hecckampányba belefért már a szektor üzleti titkainak rendszeres kiszivárogtatása, továbbá egy sor olyan hazugság is, amely a vezetők kirúgásával – és a banki világban tabunak számító – betétzárolással riogatta a takarékok tulajdonosait, dolgozóit és ügyfeleit.

A Takarékbank mostani közgyűlése kapcsán indított sajtókampánnyal most azt sikerült elérniük, hogy a pénzügyi stabilitást, és a szektor bankszerű működését célzó folyamatra – mélységesen leegyszerűsítő üzeneteivel együtt – újra rávesse magát a politika. Sikerült elérni, hogy ma már senkit nem érdekel, milyen eredményes évet zárt az integráció központi bankja, mert megint mindenki a politikai botrányra figyel.

Nem tudjuk, kinek az érdeke ez, de a takarékszövetkezetek biztosan nem kívánják maguknak, hogy a szövetkezeti szektor ismét politikai pártküzdelmek színterévé váljon. A takarékok végre dolgozni szeretnének, azzal foglalkozni, amihez értenek: hitellel, pénzügyi szolgáltatásokkal ellátni a vidéki embereket és vállalkozásokat.

header.jpg

 

Szólj hozzá