Újabb három takarék erősítette meg egyesülési szándékát


2017. sze 25. írta: Takarék
Újabb három takarék erősítette meg egyesülési szándékát

Három, Magyarország déli részén meghatározó Takarék egyesül még az idén, amelyek szeptemberben írásban is megerősítették fúziós szándékukat. A tervezett stratégai lépéssel jelentősen erősödik majd piaci szerepük térségben, amely az ügyfelek számára is számos lehetőséget tartogat.

Fontos jogi lépéssel erősítette meg egyesülési szándékát a Szigetvári Takarék, a MECSEK TAKARÉK Szövetkezet és a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet, így már hivatalossá vált a hármas fúzió a Szigetvári Takarék vezetésével. A szeptemberben megtartott küldött- és (rész)közgyűléseken elfogadták a három takarékszövetkezet egyesülését, amelyek DÉL TAKARÉK SZÖVETKEZET néven közösen folytatják tovább működésüket

Tovább

Újabb lendületben a mezőgazdasági beruházások


2017. sze 21. írta: Takarék
Újabb lendületben a mezőgazdasági beruházások

Újabb lendületet vettek a mezőgazdasági beruházások: az év első felében 30 százalékkal nőtt a mezőgazdasági beruházások értéke Fórián Zoltán, a Takarék Agrár Központ vezető agrárszakértője szerint, aki az M1-nek nyilatkozott .

A kedvező kamatkörnyezet, a történelmi mélyponton lévő finanszírozási költségek is a fejlesztéseket segítik. Az ágazatban gyorsuló ütemű szemléletváltás zajlik: már nem csak a támogatásokhoz, hanem inkább a piaci viszonyokhoz alkalmazkodnak a gazdálkodók. A magyar mezőgazdaság jól teljesít, összes mutatója javul évek óta. A terméshozamok a tavalyi rekordok után idén kissé alacsonyabbak, de megfelelnek az ötéves átlagnak – ismertette.

harvest-grain-combine-arable-farming-163752.jpeg

Tovább

Legfrissebb Takarékbank-prognózis: derűs kilátások a magyar gazdaságban


2017. sze 20. írta: Takarék
Legfrissebb Takarékbank-prognózis: derűs kilátások a magyar gazdaságban

Mindenekelőtt a beruházások fellendülésének köszönhetően tovább gyorsul a magyar gazdaság, amit a még kedvezőbbé váló külső környezet is támogat . A Takarékbank elemzői a három hónappal korábbinál magasabb, 4 százalékos GDP-növekedést várnak 2017-re, míg jövőre – elsősorban az új autóipari kapacitások üzembe helyezésével – 4,2 százalékosat. A jelentős béremelkedések miatt élénkebb háztartási kereslet továbbra sem veszélyezteti az egyensúlyi folyamatokat. Az államháztartás GDP-arányos eredményszemléletű hiánya a tavalyi 1,8 százalék után az idén is elmaradhat a 2,4 százalékos tervtől. Jövőre ugyan már teljesülhet az előirányzat, azonban ez sem fenyegeti a GDP-arányos államadósság további csökkenését: a

Tovább

KSH: emelkedtek a bérek júliusban


2017. sze 20. írta: Takarék
KSH: emelkedtek a bérek júliusban

A várakozásokat kissé alulmúlva, 13,1 százalékkal nőttek a bruttó bérek júliusban, a képzett munkaerő egyre fokozottabb hiánya, a bérmegállapodások és a költségvetési életpályák hatására – kommentálta a Központi Statisztikai Hivatal friss adatait Horváth András, a Takarékbank elemzője.

A bruttó átlagkereset júliusban 290 500 forint volt, így a nettó átlagkereset 193 100 forintot tett ki családi adókedvezmények nélkül, míg a kedvezményt figyelembe véve nettó 200 900 forint volt. A nettó bérek szintén 13, 1 százalékkal emelkedtek, így a reálbér-növekedés 11,6 százalék volt.

A makrogazdaság és a monetáris politika szempontjából kiemelten fontos mutató, a versenyszféra rendszeres bérnövekedése 12,6 százalékra

Tovább

Takarékbank: A hazai foglalkoztatottak száma nyáron elérhette a 4,5 millió főt


2017. sze 19. írta: Takarék
Takarékbank: A hazai foglalkoztatottak száma nyáron elérhette a 4,5 millió főt

A legfrissebb munkaerőpiaci adatok alapján 62 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma. Ez a szám Horváth András, a Takarékbank elemzője szerint a nyár végére 4,5 millió főig emelkedhet és 3,7 százalékig csökkenhet a munkanélküliségi ráta. Az elemzővel a GAZDASÁG TV készített interjút .

A munkaerőhiányról szóló folyamatos hírek ellenére a magyar gazdaság – a dolgozni szándékozó inaktívak, a közfoglalkoztatottak, a külföldre ingázók és a munkanélküliek számát tekintve – továbbra is közel 700 ezer fős munkaerő-tartalékkal rendelkezik. Figyelembe kell venni azonban, hogy a fenti csoportok egy részének a foglalkoztathatósága meglehetősen problémás, így érdemi beavatkozások szükségesek ahhoz, hogy megjelenjenek a

Tovább

25 százalékkal nőtt a kártyás fizetési forgalom a második negyedévben


2017. sze 19. írta: Takarék
25 százalékkal nőtt a kártyás fizetési forgalom a második negyedévben

A fizetési kártyás vásárlási forgalom 25 százalékkal emelkedett a második negyedévben, meghaladva minden korábbi növekedési ütemet - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján.

A jegybank adatai szerint a hazai pénzforgalmi szolgáltatók által vezetett számlák száma a korábbi időszakokhoz hasonló, mintegy 10,4 millió darab volt, az elsődlegesen fizetési célra használt forint számlák száma pedig 6,6 millió. A hazai kibocsátású fizetési kártyák közel 9 milliós darabszáma alig változott, az első negyedévhez képest 43 ezerrel nőtt. Tovább emelkedett az érintőkártyák aránya, az első fél év végén már a hazai kártyák mintegy 68 százaléka rendelkezett ezzel a funkcióval.

A 92 ezer fizikai elfogadóhelyen 119 ezer

Tovább