Egyre népszerűbbek a banki alkalmazások


2017. júl 26. írta: Takarék
Egyre népszerűbbek a banki alkalmazások

Másfélszeresére nőtt a banki applikációkat használók aránya Magyarországon tavalyhoz képest, valamennyi alkalmazástípus közül a pénzügyi programok érték el a legnagyobb növekedést a Gfk legfrissebb kutatása szerint.

A piackutató keddi közleménye szerint majdnem minden ötödik 15 és 59 év közötti használ banki alkalmazásokat, miközben a korosztály 85 százalékának van okostelefonja. Arányuk a negyvenes éveikben járók körében nőtt a legnagyobb mértékben - majdnem 80 százalékkal - a tavalyi adatokhoz képest, de a 30 és 40 közöttieknél is majdnem 50 százalékos az emelkedés.

Jelentős azok száma, akik nem csak egyenlegüket ellenőrzik, hanem pénzügyi műveleteket is indítanak okostelefonról, a felhasználók 70 százaléka

Tovább

A takarékoknál szeptembertől igényelhetők a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek


2017. júl 26. írta: Takarék
A takarékoknál szeptembertől igényelhetők a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek

Szeptember 1-től lehet igényelni a minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket a Takarék Csoporthoz tartozó 48 takarékszövetkezetnél és a 2 banknál, a Pannon Takarék Banknál és a Mohácsi Takarék Banknál, 5 és 10 éves kamatperiódusra.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa július 5-én fogadta el a Takarék Csoporthoz tartozó 48 takarékszövetkezet és 2 bank pályázatát a minősített lakáshitelek forgalmazására.

A minősített fogyasztóbarát lakáshitel címet elsőként a Takarék Csoporthoz tartozó FHB Kereskedelmi Bank terméke nyerte el, amelynek fiókjai már július 1-től fogadják az 5 és 10 éves kamatperiódusra felvehető hitelekre szóló igényléseket.

Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa a minősítési

Tovább

Az Opimus és a Status Capital részesedést szerzett a Takarékinfó Zrt.-ben


2017. júl 25. írta: Takarék
Az Opimus és a Status Capital részesedést szerzett a Takarékinfó Zrt.-ben

Az Opimus Group Nyrt. és a 24,67 százalékos közvetlen érdekeltségében lévő Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. együttesen megvásárolja a Takarékinfó Központi Adatfeldolgozó Zrt. 49,57 százalékos részvénycsomagját - közölte az Opimus az MTI-vel hétfőn.

    Az eladó az AB Banksoft Plus Kft. A bejelentés értelmében az Opimus Group Nyrt. 286 darab, a tőzsdei társaság közvetlen érdekeltségébe tartozó Status Capital Zrt. további 284 darab, egyenként 1 millió forint névértékű részvényt vásárol a Takarékinfó Zrt.-ben. Az Opimus a birtokába kerülő 24,87 százalékos részvénycsomagért 426,5 millió forintot fizet az AB Banksoft Plus Kft.-nek.
    A Takarékinfó Zrt. informatikai szolgáltató vállalat. Ügyfelei közé

Tovább

Már csak egy hetük van a régi bankjegyeknek


2017. júl 24. írta: Takarék
Már csak egy hetük van a régi bankjegyeknek

Július végéig fizethetünk a régi kétezer és ötezer forintos bankjegyekkel. A Kossuth Rádió Krónika című műsorában pénteken elhangzottak és a Világgazdaság hétfői számában megjelent cikk alapján a két címletből még mindig több milliárd forintnyi van az embereknél. Március elején került forgalomba az új kétezer- és ötezer forintos. A 2016 előtt kibocsájtott régi papírpénzzel már csak e hónap végéig fizethetünk, hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank Készpénzlogisztikai Igazgatóságának vezetője. Pataki Tibor arról tájékoztatott, hogy a régi bankjegyek kivonása nem jelenti az elértéktelenedést. A szóban forgó címletek még hosszú ideig beválthatók, így senkit nem ér kár.

Pataki Tibor elmondta: „Ha valakinek

Tovább

MNB: szigorodnak a pénzmosás elleni szabályok a pénzügyi intézményeknél


2017. júl 21. írta: Takarék
MNB: szigorodnak a pénzmosás elleni szabályok a pénzügyi intézményeknél

Szigorodnak az ügyfél-átvilágítás és az ehhez kapcsolódó monitoring tevékenység szabályai a pénzügyi intézményeknél, az új rendelet előírásai csütörtöktől hatályosak - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-nek küldött közleményében.

Közölték, hogy az Európai Unió "negyedik pénzmosás elleni irányelve" és a hazai jogalkotói, felügyelői elvárások nyomán idén június 26-tól - a gazdaság uniós szintű "kifehérítése" érdekében - módosultak a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról, valamint a pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések végrehajtásáról szóló törvények.

Az új törvény lehetőséget ad arra, hogy az intézmények az ügyfeleket

Tovább

KSH: májusban is kétszámjegyű növekedést ért el az átlagkereset


2017. júl 21. írta: Takarék
KSH: májusban is kétszámjegyű növekedést ért el az átlagkereset

Májusban a bruttó és a nettó átlagkereset 12,9 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál az  áprilisi 14,6 százalékos és a márciusi 12,8 százalékos növekedés után - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az év első öt hónapjában 12,1 százalékkal emelkedtek a bérek. A májusi 2,1 százalékos és az öthavi 2,4 százalékos inflációval számolva 10,6 százalékos májusi és 9,5 százalékos január-májusi reálbér-emelkedés adódik. A vállalkozásoknál 10,4 százalékkal, a költségvetési szférában 15,4 százalékkal nőtt az átlagkereset a közfoglalkoztatottak nélkül számolva tavaly májushoz viszonyítva, és 309 ezer, illetve 318 ezer forintot tett ki.

Horváth András, a Takarékbank elemzője a várakozásoktól

Tovább