MFB Pontos road-show, Szeged: Akár 4 nap alatt is jóváhagyják az EU-s hitelt


2017. okt 20. írta: Takarék
MFB Pontos road-show, Szeged: Akár 4 nap alatt is jóváhagyják az EU-s hitelt

„Az MFB Pontokon beadható önálló uniós hitelkérelmeknél nagyon gyors hitelbírálat várható, van olyan ügyfél, akinél ez mindössze négy napot vett igénybe – emelte ki az MFB Pontokról szóló országos tájékoztató sorozat szegedi állomásán a kedvező tapasztalatot Kerekes Andor, a fejlesztési bank szenior szakmai támogatója. Jász Péter, a PILLÉR Takarék értékesítési ügyvezetője a tapasztalatok között jelezte: nagyon gyakori, hogy az ügyfelek a saját cégük bankszámla - számát elrontják, vagy a kombinált hitelek igénylésénél lemarad az elektronikusan csatolandó dokumentumok közül például a tulajdoni lap, vagy a friss értékbecslés.

Kerekes Andor az MFB Pontokon elérhető hitel és kombinált hitel termékek bemutatása

Tovább

Fennmaradhat a bérnövekedés


2017. okt 19. írta: Takarék
Fennmaradhat a bérnövekedés

A várakozásokkal közel megegyezően, 13,2 százalékkal nőttek a bruttó bérek augusztusban, a képzett munkaerő egyre fokozottabb hiánya, a bérmegállapodások és a költségvetési életpályák hatására. Augusztusban a bruttó átlagkereset 292 400 forint volt, így a nettó átlagkereset 194 500 forintot tett ki családi adókedvezmények nélkül, míg a kedvezményt figyelembe véve nettó 202 400 forint volt.

A nettó bérek szintén 13,2 százalékkal emelkedtek, így a reálbér-növekedés 10,3 százalék volt. A makrogazdaság és a monetáris politika szempontjából kiemelten fontos mutató, a versenyszféra rendszeres bérnövekedése 11,6 százalékra lassult az előző havi 12,6 százalék után. A közszféra bruttó bérei kiugró ütemben növekednek,

Tovább

Megvan az állampapírok legnagyobb riválisa


2017. okt 19. írta: Takarék
Megvan az állampapírok legnagyobb riválisa

Szépen nőnek a megtakarítások, kiváló időszak a jelenlegi az öngondoskodásra. A megtakarítási piacra óriási hatással van az ingatlanpiac és a lakáshitelezés növekedése, az állampapírok reális versenytársai pedig most is nagy számban elérhetők, és ugyancsak bővülnek - hangzott el mai Öngondoskodás 2017 konferenciánk délelőtti panelbeszélgetésében.

Mennyire kedvező a jelenlegi időszak az öngondoskodásra?

Ralf Cymanek, a Raiffeisen vezérigazgató-helyettese szerint abszolút kedvező. A legfontosabb megtakarítási forma pedig a saját tulajdonú ingatlan manapság, amivel a közönség közel kétharmada is egyetértett. Egerszegi Ádám, a Takarékbank vezérigazgató-helyettese az öngondoskodás szempontjából irrelevánsnak nevezte a

Tovább

Nagyobb lesz a bankrendszer többletlikviditása


2017. okt 17. írta: Takarék
Nagyobb lesz a bankrendszer többletlikviditása

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 1260 milliárd forintról 1276 milliárd forintra emelkedik szerdától. Az emelkedés egyrészt az MNB egy és három hónapos futamidejű hétfői finomhangoló devizaswap-tenderének, másrészt a szerdai lejáratoknak köszönhető – közölte az MNB honlapján.

A 81-81 millió euró (25-25 milliárd forint) felajánlott mennyiségre egy hónapos futamidőn 132 millió euró (41 milliárd forint), három hónapos futamidőn pedig 20 millió euró (6 milliárd forint) értékben adtak be ajánlatot a bankok – derül ki az MNB anyagából. A központi pénzintézet az egy hónapos lejáraton az összes beérkezett ajánlatot elfogadta.

Az egy és három hónapos swaptenderen 4, illetve 1 bank

Tovább

Matolcsy György: 1600 milliárd forint kamatmegtakarítást hoztak a monetáris döntések


2017. okt 16. írta: Takarék
Matolcsy György: 1600 milliárd forint kamatmegtakarítást hoztak a monetáris döntések

A monetáris fordulat, a jegybanki kamatcsökkentések és a monetáris kondíciók tartós lazításának köszönhetően 2013 óta 1600 milliárd forint kamatmegtakarítása keletkezett az államnak, ebből 2017-ben 600 milliárd – mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke Budapesten, egy szakmai tanácskozáson.

A jegybankelnök a Mérlegen az elmúlt 8 év - Figyelő TOP200 gazdasági konferencián kiemelte: a kormány és a jegybank intézkedései 2010 óta 12 nagy gazdasági fordulatot generáltak, és most elindították a tizenharmadikat, a versenyképességi fordulatot. Matolcsy György szerint az elmúlt 8 évben, főleg annak első éveiben Magyarország gazdaságtörténeti léptékű eredményeket ért el, a reformok egyszerre stabilizálták a

Tovább