A mélybe zuhant a munkanélküliség


2016. sze 27. írta: Takarék
A mélybe zuhant a munkanélküliség

A rendszerváltás óta nem látott szintre, 5 százalék alá süllyedt a munkanélküliségi ráta idén június és augusztus között. A kedvező tendencia a Takarékbank elemzőinek várakozásai szerint tovább folytatódik, így a tavalyi 6,8 százalékról idén 5,3, jövőre pedig 5 százalékra mérséklődhet az átlagos munkanélküliségi ráta.

Tovább

Mi lesz a kamatokkal?


2016. sze 26. írta: Takarék
Mi lesz a kamatokkal?

Eshetnek-e a történelmi mélypontról még mélyebbre a lakossági és a vállalati betétek kamatszintjei? Vág-e még kamatot az MNB, illetve fontos-e ez egyáltalán, ha az effektív kamatszintet már sokkal inkább a jegybank egyéb eszközeinek hozamai határozzák meg? Felértékelődik-e a BUBOR szerepe? Oszlay András, a Takarékbank vezető elemzője a kamatpályát meghatározó külső és belső tényezőket vizsgálva igyekszik választ adni a kérdésekre.

Tovább

Még gyorsulhat is a béremelkedés


2016. sze 22. írta: Takarék
Még gyorsulhat is a béremelkedés

Júliusban ismét lendületesen, 7 százalékkal emelkedtek a nettó reálbérek Magyarországon. A bérdinamika ősztől újra gyorsulhat az egészségügyi bérek jelentős növelése miatt, így 2016 egészében akár 7 százalék fölötti mértékben, jövőre pedig további mintegy 3,2 százalékkal nőhetnek a nettó reálbérek a Takarékbank prognózisa szerint.

Tovább

Mit nyert Magyarország a felminősítéssel?


2016. sze 21. írta: Takarék
Mit nyert Magyarország a felminősítéssel?

Stabilabbá válik az államadósság finanszírozása annak köszönhetően, hogy a Standard & Poor's visszaemelte a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást pénteken. A finanszírozói bázis kiszélesedése tovább csökkenti a magyar sérülékenységet, így a különböző piaci sokkokat könnyebben vészelheti át a gazdaság – fogalmazott Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője a Világgazdaságban.

Tovább

Fontos határt lépett át a magyar bankkártyapiac


2016. sze 19. írta: Takarék
Fontos határt lépett át a magyar bankkártyapiac

F olytatódott a kártyás vásárlások, ezen belül elsősorban az érintéses technológiával lebonyolított tranzakciók bővülése Magyarországon , amelynek eredményeként 2016 második negyedévében először haladta meg az érintéses tranzakciók száma a hagyományos kártyás vásárlásokét - közölte a jegybank.

Tovább

Könnyebb lesz lehívni az uniós ingyenhitelt


2016. sze 18. írta: Takarék
Könnyebb lesz lehívni az uniós ingyenhitelt

Érdemben egyszerűsödhet a Takarékokban is elérhető MFB Pontokon igényelhető GINOP-8.3.1-16 kódszámú uniós ingyenhitel szabályrendszere annak érdekében, hogy a pályázati nyertesek gyorsabban juthassanak a megítélt forrásokhoz - hangzott el a Miniszterelnökség részéről a csütörtöki parlamenti projektmendzsment egyeztetésen .

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu