Itt az újabb helyreigazítás Demjánék miatt


2015. jan 26. írta: Magyar Takarék

Folytatódik a helyreigazítások sorozata az OTSZ vezetésének legutóbbi, hazug sajtókampánya miatt. Ezúttal a vs.hu hírportál volt kénytelen elismerni, hogy Demjánék nyilatkozatai alapján valótlanságot állított. A Demjánék valótlan állításai nyomán születő sajtó-helyreigazítások sorozata, továbbá az összes jogi fórumon elveszített per fényében az OTSZ vezetése könnyen hitelét veszítheti a közvélemény, a sajtó és saját tagsága előtt.

2015. január 26-án a vs.hu az alábbi helyreigazítást közölte: „A valóság ezzel szemben az, hogy a takarékszövetkezetek betétállományát eddig is és továbbra is a Takarékbank Zrt. kezeli. A Takarékbank Zrt. a korábban a tulajdonában álló Takarék Alapkezelő Zrt. által végzett portfóliókezelési tevékenységre tett szerződéses ajánlatot az Alapkezelő korábbi ügyfelei – a takarékszövetkezetek – részére, amelyek egy része ezen ajánlatot elfogadta, egy része pedig nem. A Takarékbank Zrt. a vele szerződött takarékszövetkezetek portfóliókezelési tevékenységének érdemi részét valóban átadta a Diófa Alapkezelő részére. A Takarék Alapkezelő Zrt. megszűnt portfóliókezelési tevékenységével érintett teljes vagyon értéke 43,5 milliárd forint."

Demjánék sajtókampánya nyomán ez már a kilencedik helyreigazítás. Úgy tűnik, az OTSZ vezetése alaposan "megvezette" azokat a szerkesztőségeket, amelyek fenntartások nélkül elhitték, amit Demjánék állítottak, és az elmúlt hetekben emiatt helyreigazítások közlésére kényszerültek. A Szövetség vezetése szándékosan és szisztematikusan félrevezette a fél magyar sajtót, továbbá a takarékszövetkezeteket és a széles közvéleményt is. Az OTSZ vezetésének valótlan nyilatkozatai, hazugságai nyomán születő sajtó-helyreigazítások sorozata, az Alkotmánybíróság döntése, valamint az összes jogi fórumon elveszített per fényében Demjánék könnyen hitelüket veszíthetik a közvélemény, a sajtó és saját tagságuk előtt.

Szólj hozzá

integráció helyreigazitás